شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ | Sat 23 Nov 2024
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری فراساحل با ما تماس بگیرید
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت فراساحل با ما تماس بگیرید
    باشگاه خبری فراساحل؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت فراساحل ایران و جهان
Breaking News
محیط زیست دوشنبه ۸ آبان ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۱:۰۹:۱۰

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست:
ایران در اوراق سازی کشتی حیاط خلوت کشورهای همسایه نمی‌شود

باشگاه خبری فراساحل: معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست ضمن تشریح مهمترین دستاوردهای این معاونت طی چهار سال گذشته بر افزایش تعامل و همکاری سازمان حفاظت محیط زیست با ارگان‌های دریایی داخل کشور و ارتباط با ۱۲ کشور دنیا تاکید کرد. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از ایسنا، پروین فرشچی در نشست خبری که بعد از ظهر امروز در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات برگزار شد،اظهار کرد: دریاها سال‌ها مورد بی اعتنایی واقع شده و توجه در خور شأن به این اکوسیستم‌ها نشده است. بر اساس قوانین بین‌المللی مربوط به دریاها از سال ۱۸۸۲ حتی کشورهایی که محصور در خشکی هستند برای خود حقی قائل هستند و در این قوانین این طور مطرح می‌شود که کشورهایی که دسترسی به دریا ندارند حقوقی برای بهره‌برداری از منابع طبیعی دریا دارند.

وی با اشاره به اینکه ایران دارای بیش از ۵۰۰۰ خط ساحلی و ۵۵ جزیره است، گفت: در کشور ما به تازگی این موضوع مورد توجه قرار گرفته است البته بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر دریامحور بودن ایران در توجه به دریاها اثرگذار بوده است. معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در سال ۱۳۸۴ دفتر محیط زیست دریایی به معاونت محیط زیست دریایی تبدیل شد، اظهار کرد: یکی از بزرگترین دستاوردهای معاونت محیط زیست طبیعی طی چهار سال گذشته ایجاد تعامل و همکاری با ارگان‌های دریایی بوده است. ۱۸ ارگان دریایی در کشور ما فعالیت دارد که طی چند سال گذشته برای اولین بار تعامل و همکاری بین معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست و سایر ارگان‌های دریایی صورت گرفت.

وی با تاکید بر اینکه ماهیت کاری ارگان‌های دریایی مختلف بر بهره‌برداری از دریاها متمرکز است،‌ گفت: در نتیجه همکاری با دستگاه‌های مختلف توانستیم اهداف سازمان حفاظت محیط زیست را در زمینه حفظ محیط زیست دریاها اجرایی کنیم چون این ارگان‌ها می‌توانند بازوهای کمکی ما برای حفظ محیط زیست باشند. فرشچی در ادامه با اشاره به همکاری نزدیک معاونت دریایی با پنج منطقه آزاد کشور تصریح کرد:‌ با دستگاه‌های مختلف برنامه‌های مشترک اجرا می‌کنیم که ارزیابی و پایش یکی از مهمترین برنامه‌های مشترک ما است. معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: طی سال‌های اخیر منابع مالی در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست و معاونت دریایی سازمان محیط زیست، بسیار اندک بوده است ولی این موضوع باعث نمی‌شد که فعالیت‌های خود را متوقف کنیم.


معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست مرجع سه کنوانسیون بین‌المللی
فرشچی با بیان اینکه معاونت دریایی، مرجع ملی سه کنوانسیون بزرگ شامل کنوانسیون تهران برای دریای خزر، کنوانسیون کویت برای خلیج فارس و دریای عمان و پروتکل لندن است. معاونت دریایی علاوه بر اینکه مسئولیت اجرای این کنوانسیون‌ها را در داخل کشور برعهده دارد، وظیفه هماهنگی همه نهادهای مرتبط با کنوانسیون را عهده دار شده است. وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست به واسطه معاونت محیط زیست دریایی با ۱۲ کشور ارتباط دارد که از طریق برنامه همکاری زیست محیطی دریای عمان و خلیج فارس با هشت کشور عربی و برای برنامه همکاری زیست محیطی دریای خزر با چهار کشور حاشیه خزر در ارتباط است.

شناسایی و معرفی شغل‌های مرتبط با دریا
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اهمیت دریاها به لحاظ ارزش‌های اقتصادی، ژئوپلتیک و حمل و نقلی اظهار کرد:‌ کسانی که از نرخ بیکاری در کشور صحبت می‌کنند باید در زمینه شناسایی و معرفی شغل‌های مرتبط با دریاها بیشتر فعالیت کنند. بیش از ۱۰۰ نوع شغل مرتبط با دریا وجود دارد که می‌توان در قالب رشته‌های علمی کاربردی روی آنها کار کرد.


انجام مطالعات پهنه‌بندی فضایی سواحل به منظور رشد توسعه پایدار
فرشچی افزود: در اواخر سال ۹۲ که زمزمه توسعه سواحل مکران مطرح بود ما به این فکر افتادیم که ۶۰ تا ۷۰ درصد توسعه طبق برنامه توسعه پنج ساله، متمرکز سواحل است بنابراین ضرورت داشت که پهنه‌بندی فضایی در این مناطق صورت گیرد تا مشخص شود که توسعه باید به چه شکلی پیش برود تا ملاحظات زیست محیطی رعایت شود و توسعه پایدار رقم بخورد. در نتیجه مطالعات پهنه‌بندی فضایی سواحل به عنوان نقشه راه توسعه انجام شد.

شناسایی لکه‌های مناسب برای پرورش ماهی در قفس
وی در ادامه با بیان اینکه پرورش ماهی در قفس یکی از تقاضاهای اصلی در یک دوره بود،‌ اظهار کرد: با سازمان شیلات در این زمینه توافق داشتیم که لکه‌های مناسب برای پرورش ماهی در قفس شناسایی شود و جزئیات این کار مثل روش غذادهی و تکنولوژی مورد استفاده مشخص شود تا مدیریت و نظم به کار پرورش ماهی در قفس داده شود.

ارزیابی اثرات زیست محیطی آب‌شیرین‌کن‌ها
فرشچی با تاکید بر اینکه ارزیابی اثرات زیست محیطی فعالیت‌های توسعه‌ای در دریاها و سواحل یکی از اقدامات مهم معاونت دریایی سازمان محیط زیست است، گفت: به دلیل نیاز آبی کشور و صنایع مستقر در سواحل به آب استفاده از آب شیرین‌کن‌ها یک ضرورت است که بدین منظور مکان‌یابی و تکنولوژی مورد استفاده برای این کار مورد توجه سازمان محیط زیست قرار گرفت تا کمترین آسیب به منابع دریایی وارد شود.

ایران حیاط خلوت کشورهای همسایه نیست
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه مطالعات مربوط به اوراق سازی کشتی یا بازیافت کشتی مورد توجه معاونت محیط زیست دریایی بوده است،‌ گفت: صدها کشتی غرق شده در خلیج فارس و دریای عمان وجود دارد. تنها در اروندرود ۱۷۴ کشتی غرق شده وجود دارد. حتی بحث این بود که ایران خریدار کشتی‌های فرسوده عراق برای اوراق سازی در ایران باشد که ما این موضوع را مطرح کردیم که ایران نمی‌تواند حیاط خلوت این کشورها باشد. معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد:‌ در دریای خزر به هیچ وجه امکان استقرار واحد بزرگ اوراق سازی نداریم. در خلیج فارس نیز شرایط بارگذاری جدید وجود ندارد. با مطالعات انجام شده با همکاری سازمان بنادر و دریانوردی به این نتیجه رسیدیم که تنها جایی که امکان استقرار متمرکز اوراق سازی وجود دارد شرق یا شمالی‌ترین بخش دریای عمان است. البته اگر اوراق سازی بنا به منافع ملی صورت گیرد باید به شکل متمرکز و با تکنولوژی روز دنیا و طبق کنوانسیون هنگ کنگ انجام شود.



  کد خبر : 4710
  ارتباط با سردبیر : info@opc.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «OPC» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «OPC» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :